Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach paluszki rybne. Idealnie smakują podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym – najlepiej w oddzielnej miseczce.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 310
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 121
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 821
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 310
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 121
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 821
Składniki
Filety osuszam papierowym ręcznikiem. Oprószam solą i pieprzem z obydwu stron. Odkładam ryby na przynajmniej godzinę, tak aby przeszły smakiem przypraw.
Następnie filety kroję w paseczki, kształtem powinny przypominać paluszki rybne. Każdy kawałek dokładnie obtaczam w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułeczce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Rybę wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podaję z sosem pomidorowym i sałatką coleslaw. Smacznego!!!