Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zachęcam Was do przyrządzenia tatara ze śledzia. To jeden z pyszniejszych sposobów na podanie śledzia. Do zrobienia takiego tatara należy mieć specjalną obręcz do deserów, którą umieszczamy na talerzu, warstwowo układamy przygotowane wcześniej składniki, lekko dociskamy, a po nałożeniu ostatniej warstwy obręcz delikatnie unosimy do góry przyciskając zawartość specjalnym tłoczkiem i powstaje nam śliczna kolorowa sałatka ze śledziem bądź z czymkolwiek innym. Obręcze są doskonałe do podawania właśnie sałatek, ale też deserów na zimno.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35914
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35914
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Składniki
Śledzie wraz z dodatkami ( u mnie cebula, marchewka i kawałki ogórka ) bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy łyżkę musztardy i wszystko dokładnie mieszamy
Ogórki, cebulę i pieczarki kroimy w drobniutką kosteczkę i przekładamy każde do osobnych miseczek
Jajka ścieramy na drobnych oczkach
Przygotowujemy 4 talerzyki i po kolei na środku każdego ustawiamy obręcz, w której warstwowo układamy przygotowane składniki: na sam spód dajemy 1/4 posiekanych śledzi, a następnie 1/4 część cebuli, ogórków i pieczarek. Na samej górze umieszczamy starte jajko. Każdą warstwę nieco ubijamy. Jajko będące na samej górze oprószamy świeżo zmielonym pieprzem po czym dociskając zawartość tłoczkiem podnosimy obręcz do góry
Czynność powtarzamy na kolejnych talerzykach do wyczerpania składników