Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i smaczne danie Można podawać na ciepło lub na zimno.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 102
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki pokroić w plasterki.
Do wolnowaru włożyć w całości filety z kurczaka posypać pieczarkami. Dodać pomidory z puszki, doprawić solą, pieprzem i chili. (opcjonalnie dodać sos sojowy i ketchup).
Gotować na małym ogniu przez 5 - 6 godzin. Wyjąć kurczaka i rozdrobnić. Powstały sos doprawić do smaku i dodać z powrotem mięso. Podgrzać jeszcze kilka minut i podawać np. z ryżem i kalafiorem. Ryż przełożyć do garnka podlać woda w stosunku 1:2. Dodać pokrojony drobno kalafior dolać jeszcze trochę wody. doprawić solą i dodać kurkumy dla koloru. gotować aż ryż zmięknie. Smacznego.