Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuszki na zsiadłym mleku z kawałkami soczystych jabłek. Proste i szybkie do zrobienia. Sprawdzą się na słodkie, śniadanie, podwieczorek lub deser po obiedzie. Przepadają za nimi zarówno dzieci, jak i dorośli.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 236
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 284
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 438
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 236
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 284
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 438
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, następnie żółtka. Do masy jajecznej dodajemy zsiadłe mleko. Całość mieszamy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, szczyptę soli i cynamon.
Do mokrych składników dodajemy stopniowo suche składniki. Mieszamy do uzyskania gładniej konsystencji.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy do miski z surowym ciastem. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Ciasto wykładamy łyżką. Racuchy smażymy na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy wykładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączmy z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem racuchy posypujemy cukrem. Smacznego!