Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchni. Przepis jest na tyle prosty, że możecie je wykonać nawet z dziećmi. Zawsze szybko znikają ze stołu. Można je udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 164
Składniki
Margarynę kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka i roztapiamy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i skrobię ziemniaczaną. Składniki mieszamy.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej dodajemy sypkie składniki. Ciasto mieszamy drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę. Ciasto ponownie mieszamy.
Ciasto przelewamy do sylikonowych foremek na babeczki. Możemy je przelać również do papilotek i upiec w firmie muffinek.
Babeczki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut (do suchego patyczka).
Upieczone babeczki wielkanocne studzimy. Wystudzone wyciągamy z formy, dekorujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą.