Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna babka dwukolorowa na oleju
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 78
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 234
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 165
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 78
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 234
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 165
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubijamy za pomocą miksera, gdy zaczną się pienić dodajemy cukier partiami łyżka po łyżce. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy żółtka partiami. Kolejno wlewamy olej. Cały czas miksując do mamy dodajemy suche składniki proszek do pieczenia oraz mąkę. Wszystko razem miksujemy do połączenia się składników. keksówkę o wymiarach 25x12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. przekładamy 2/3 części ciasta. Do pozostałej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Przelewamy kakaową część ciasta do keksówki i nie rozsmarowujemy. Za pomocą wykałaczki robimy prostą linię wzdłuż keksówki. Dzięki temu ciemne ciasto dostanie się do środka keksówki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!