Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne cynamonowe ciasto w zdrowszej formie, bo na oleju. Ja dodatkowo do masy dodaję odrobinę otrębów oraz szczyptę kurkumy
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 320
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35937
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 268
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 320
Składniki
Jajka z cukrem ubijam na puszystą masę , a następnie dodaję resztę składników i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Umyte śliwki, pestkuję. Blachę do pieczenia wykładam papierem,wylewam masę i układam śliwki. Użyłem blachy 23x23 ale spokojnie może być troszkę większa - ciasto wyszło wysokie.
Śliwki układam skórką na dół. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni i piekłem około 40 minut z termoobiegiem. Studziłem przy otwartych drzwiczkach. Śliwki rozmieściłem rzadko, żeby przypadała jedna na kawałek ciasta, ale spokojnie można ułożyć je gęściej.