Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wilgotne, puszyste i szybkie do zrobienia. idealne do kawki czy na rodzinne spotkania.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodajemy też olej-wszystko miksujemy do połączenia. Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę i dodajemy do ciasta. Następnie mieszamy łyżką do połączenia. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu Pieczemy około 40 minut (do suchego patyczka) Upieczone ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.