Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czerwony zabielany to nie jest zupa mojego dzieciństwa - po raz pierwszy zjadłam ją rok temu w barku w pracy. Od razu mi posmakowała, więc tym dziwniejsze wydaje się, że dopiero po roku zdecydowałam się na jej zrobienie. Biorąc pod uwagę, że gotowałam barszcz na tak zwanego "czuja", efekt jest fantastyczny! :)
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 883
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 292
Składniki
Do zimnej wody włożyłam udko kurczaka. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i włożyłam 2 marchewki, pietruszkę, opaloną cebulę, pół selera, garść natki pietruszki, liść laurowy, 2 ziela angielskie i 2 duże buraki pokrojone w plastry. Gotowałam do miękkości, pod koniec soląc do smaku. Po około 1,5 godziny wyjęłam mięso i warzywa, następnie zabieliłam śmietaną 30%. Czas na doprawienie: dodałam sok z połówki cytryny i pół łyżeczki cukru. Do gotowego barszczu włożyłam 4 duże plastry surowego buraka, aby barszcz nabrał mocno różowego koloru. Podałam z ziemniakami ugotowanymi w kosteczkę i jajkiem.