Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z indyka cieszą się ogromną popularnością, polecane jest przez wielu dietetyków. Dość często gości na moim stole ponieważ jest zdrowy i niskokaloryczny.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 115
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
Udziec z indyka, pierś z kurczaka rozklepujemy na płaski płat mięsa. Nacieramy solą, pieprzem i tymiankiem odstawiamy do lodówki na 2 godziny Przygotowanie szpinaku Na rozgrzaną patelnię wkładamy masło, mrożony szpinak doprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem przesmażamy około 3-5 minut. Przygotowanie rolady Na płat z udźca z indyka rozkładamy warstwę szpinaku, pierś z kurczaka, szpinak i plastry wędzonego boczku dodatkowo obkładamy udziec z wierzchu plastrami boczku. Roladę zwijamy i sznurujemy. Na rozgrzanej patelni na smalcu obsmażamy roladę z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przelewamy tłuszcz ze smażenia, wlewamy ½ szkl wody. Naczynie przykrywamy folią aluminiową wstawiamy do nagrzanego piekarnika 150 stopni pieczenie góra/ dół około 1 godzinę. Zdejmujemy folię aluminiową podnosimy temperaturę do 180 stopni włączamy termoobieg pieczemy do zarumienia.