Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz węgierską kuchnię? Wybierz się w kulinarną podróż i przygotuj smakowity bogracz. To zupa na bazie mięsa, czerwonej i żółtej papryki, marchwi i cebuli. Nie brakuje w niej również aromatycznych przypraw. Możesz podawać ją z dodatkiem chrupiącego chlebem. Pyszny obiad dla całej rodziny gotowy!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9272
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9272
Składniki
Mięso umyj i pokrój w mniejsze kawałki.
Obierz warzywa. Marchew pokrój w talarki, papryki i cebule w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w mniejsze części.
Do rozgrzanego garnka wlej oliwę, a następnie podsmaż mięso. Dodaj przyprawy. Do garnka wrzuć marchew, papryki, czosnek i cebule. Smaż całość, aż warzywa się zarumienią. Na koniec dodaj pomidory.
Wszystkie składniki zalej wodą i dokładnie wymieszaj. Duś na małym ogniu przez około godzinę.