Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywa korzeniowe cudownie smakują w postaci pieczonej. Podawane z dipem mogą stanowić samodzielną przekąskę. Świetnie sprawdzą się również jako zdrowy dodatek do obiadu. Są fantastyczną alternatywą dla tradycyjnych sałatek i surówek. Pieczone buraki z ziemniakami, marchewką i cebulą z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw z pewnością przypadną Wam do gustu. Koniecznie wypróbujcie ten przepis u siebie w domu!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 536
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7785
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 536
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7785
Składniki
Buraki, marchewkę i ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy z łupin i kroimy na ćwiartki. Warzywa przerzucamy do miski.
Do salaterki wlewamy oliwę, dodajemy suszone zioła i przyprawy. Składniki mieszamy. Gotową mieszankę przelewamy do miski z warzywami. Wszystko razem mieszamy.
Warzywa wykładamy na blachę piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia. Na wierzch układamy gałązki rozmarynu.
Warzywa korzeniowe pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 40 minut (do miękkości). Podajemy na ciepło lub na zimo.