Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem przygotowuje się niemal od ręki. Cały proces przygotowania zajmuje maksymalnie 10-15 minut. Najdłuższą fazą jest pieczenie. To idealne rozwiązanie na niespodziewanych gości. Choć ciasto wygląda niepozornie, naprawdę cieszy kubki smakowe. Słodka kruszonka świetnie równoważy kwaskowatość rabarbaru.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13159
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 105
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22688
Smak wiosny!
Odsłon: 391
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 341
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13159
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 105
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22688
Smak wiosny!
Odsłon: 391
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 341
Składniki
Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiej. W misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj szczyptę soli. Wbijaj po kolei po jednym jajku, cały czas ucierając.
Do masy dodaj przesiane suche składniki i wymieszaj wszystko do całkowitego połączenia składników Blachę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej ciasto i wyrównaj. Rabarbar pokrój na drobne kawałki i posyp nimi równomiernie ciasto.
Przygotuj kruszonkę. Wszystkie składniki wsyp do osobnej miski i wyrób do gładkiej masy. Jeśli będzie zbyt kleista, dodaj trochę mąki. Kruszonkę posyp równomiernie ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 st. Celsjusza. Piecz ciasto przez ok. 45 minut, do suchego patyczka. Błyskawiczne ciasto z rabarbarem świetnie pasuje do popołudniowej kawy i lodów.