Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale sprawdzą się jako dodatek do sałatek, śledzi oraz przekąsek. Ich przygotowanie jest banalnie proste. Cebulki marynowane według tego przepisu można jeść już po kilku dniach. Najlepiej smakują jednak zimą.
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2638
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 318
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 191
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3238
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2638
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 318
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 191
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3238
Składniki
Cebulki obieramy, myjemy i przekładamy do czystych, wcześniej wyparzonych słoików.
Wodę z octem przelewamy do garnka, dodajemy sól i cukier. Całość zagotowujemy.
Cebulki zalewamy gorącą zalewą, szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy. Marynowane cebulki przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu.