
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
22 grudnia 2011
Kurka_domowa: Dziękuję za informację, sprawdziłam w internecie hasło "prażona cebulka" i jednak wyszło, że się praży... na oleju, tak jak wspomniał ktoś wcześniej ;) może nieprecyzyjna to nazwa, niemniej jednak funkcjonuje. Koniec końców chodzi tylko o to, żeby zrobić to, co się lubi - dobrze, że można taką cebulkę mimo wszystko uzyskać w domu, zawsze lepsze to niż kupić, przynajmniej wiadomo, co się w cebuli znajduje. Pozdrawiam.
19 grudnia 2011
Jeśli faktycznie pytasz na poważnie - ta uwaga nie jest zamierzona jako kpina, tylko ciężko mi uwierzyć, że można tego nie wiedzieć - to prażona cebulka to inaczej cebula podsmażana na patelni tak długo, aż zbrązowieje. Osobiście, kroję cebulę dość drobno, daję sporą ilość oleju na patelnię i na małym ogniu powoli podsmażam. Na początku nie trzeba zbyt często mieszać, ale w pewnym momencie dostrzeżesz, że cebula zaczyna się złocić - od tego momentu mieszaj często, pod koniec ciągle. Pilnuj, żeby się nie przypaliła, bo będzie gorzka. Miej cierpliwość, im dłużej będziesz smażyć, tym bardziej chrupka będzie.
13 sierpnia 2010
Osobiście jeśli chodzi o kupno gotowej cebulki polecam cebulkę z Auchana 500gr 5,9zł.Pozdrawiam
Na skróty