Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka bez jajek przełożone dżemem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 96
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 567
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i zagnieść ciasto. Jeśli będzie za suche, można dodać 1 łyżkę zimnej wody. Ciasto rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką. W co drugim wyciąć kółko kieliszkiem. Piec ok. 15 min. w temp. 180ºC. Gdy ciasteczka ostygną, pełne krążki posmarować dżemem i przykrywać krążkiem z dziurką.