Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja naleśników. Naleśniki wykonane na mące pełnoziarnistej będą o wiele zdrowsze, mniej kaloryczne i bardziej sycące. Można je podawać na słodko np. z jogurtem naturalnym, twarogiem i owocami lub na słono z warzywami i lubionym dipem.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6552
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6552
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, wodę gazowaną, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Ciasto na naleśniki mieszamy rózgą kuchenną do połączenia. Na koniec do ciasta dodajmy olej. Składniki mieszamy.
Ciasto na naleśniki przykrywamy, odstawiamy na około 30 minut, żeby ciasto odpoczęło. Po tym czasie przystępujemy do smażenia.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oleju (olej najlepiej rozprowadzić po patelni pędzelkiem).
Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem wylewamy chochelkę ciasta naleśnikowego. Ciasto rozprowadzamy po całej powierzchni patelni. Smażymy do momentu ścięcia ciasta. Następnie odwracamy naleśnik na drugą stronę. Smażymy jeszcze przez chwilkę.
Usmażone naleśniki na mące pełnoziarnistej przekładamy na talerz. Podajemy z ulubionymi dodatkami.