Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chleb bezglutenowy z mieszanki trzech rodzajów mąki.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w większej (bo ciasto urośnie) misce szklanej lub plastikowej, szczelnie przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Rano masę (będzie dość rzadka, nie da się uformować bochenka) przełożyć do formy - ja mam specjalną foremkę silikonową. Formę wstawić do większego naczynia żaroodpornego z pokrywą, przykryć, wstawić do piekarnika. Piec 50 minut w temperaturze 200 stopni (jeśli wkładamy do zimnego piekarnika, to 1 godzinę). Po upieczeniu chlebek ostrożnie wyjmujemy i stawiamy na kratce, żeby wystygł.