Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z samych ziaren jest niezwykle prosty łatwy w przygotowaniu i nie można go zepsuć. Nie zawiera grama mąki ani jajek. Można jednak przepis zmodyfikować o ulubione przyprawy, suszone owoce a nawet kakao. Olej kokosowy dodaje mu ciekawego aromatu. Taki chleb świetnie sprawdzi się na niedzielne śniadanie, jako dodatek do słodkiego dżemu czy wytrawnej pasty.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34197
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 162
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34197
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 162
Składniki
Wymieszaj nasiona słonecznika z mielonymi ziarnami lnu, migdałami, płatkami owsianymi, babką płesznik i solą.
Olej kokosowy rozpuść w rondelku, na małym ogniu. Zdejmij go z palnika i dodaj do niego syrop z agawy i wodę. Dobrze wymieszaj.
Do płynnej mieszanki dodaj wszystkie ziarna. Wymieszaj, aż cała masa będzie mocno gęsta.
Keksówkę o wymiarach 30x11 cm lub formę do pieczenia chleba wyłóż papierem do pieczenia. Przelej masę do przygotowanego naczynia. Odstaw foremkę na 2 godziny.
Piekarnik rozgrzej do 175 st. Celsjusza. Chleb z samych ziaren piecz przez 20 minut. Wyjmij chleb z formy i kontynuuj pieczenie go do góry nogami na ruszcie piekarnika przez kolejne 40 minut.
Chleb wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Przechowuj go w zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 5 dni.