Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zamienić tradycyjny bochenek chleba w wyśmienitą imprezową przekąskę? Skorzystajcie z tego przepisu! Zrobienie faszerowanego chlebka jest banalnie proste i zajmie wam dosłownie chwilę.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Masło wyciągnij z lodówki, pokrój w kostkę, przełóż do miski i poczekaj aż zmięknie. W tym czasie zabierz się za obieranie czosnku i przeciśnięcie go przez praskę. Następnie posiekaj szczypiorek. Dodaj sól i pieprz i wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj przy użyciu widelca.
Chleb ponacinaj w ukośną kratkę w taki sposób, aby nie przeciąć jego spodu. Pomiędzy nacięcia chleba włóż po odrobienie masła czosnkowego. Na koniec pokrój żółty ser w cienkie paski i powkładaj je równomiernie w nacięcia pieczywa.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Cheb zapiekaj przez około 20 minut, do momentu, kiedy masło i ser się rozpuszczą, a całość zarumieni na złoty kolor.