Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu są miękkie w środku. Mają mocno orzechowy smak. Zamiast cukru są wmieszane w “ciasto” rodzynki i suszone śliwki.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Nagrzać piekarnik do 160C. Migdały, orzechy laskowe, suszone śliwki i rodzynki rozdrobnić w blenderze. Dodać mąkę, pestki dyni i słonecznik. Wszystko wymieszać. Dodać wodę i wymieszać. Łyżką nałożyć na blachę z papierem do pieczenia niewielkie ciasteczka i lekko rozpłaszczyć każde.
Piec przez 20 minut, po tym czasie wyjąć, ostudzić i przekręcić na druga stronę. Wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut. Ciasteczka zdjąć z blachy gdy całkowicie ostygną, dopóki są ciepłe będą bardzo miękkie i trudne będzie się je zdejmować.