Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki czekoladowe, które idealnie smakują zarówno z mlekiem, jak i w roli samodzielnej przekąski. Bez zbędnego cukru i dodatków.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 110
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 889
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 276
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 110
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 778
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 889
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Zalać daktyle wrzątkiem i odstawić na co najmniej 30 minut. Po tym czasie odlać wodę i zmiksować je na gładką masę.
Jeśli używamy orzechów, zmielić je na mąkę. Wymieszać suche składniki (orzechy, mąka, proszek do pieczenia, kakao), następnie dodać do nich masło i masę daktylową i zagnieść całość na jednolite ciasto.
Z ciasta formować kuleczki (nie za duże, bo urosną) i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 9-12 min.