Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do ciasta marchewkowego chyba nikogo nie trzeba przekonywać, jest po prostu niezaprzeczalnie genialne :-) a ta polewa z serka topionego ... zaskakująco smaczna :-) polecam
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na , puszystą masę. Dodać marchew startą ta tarce o małych oczkach, delikatnie wymieszać. Dodać mąkę i pozostałe sypkie składniki, wymieszać. Na koniec dodać stopioną i przestudzoną margarynę. Wszystko razem wymieszać łyżką. Ciasto przelać do formy 24 x 24cm (swoje ciasto upiekłam na blaszce o zbyt dużych wymiarach i wyszło mi za niskie, więc przekroiłam je na pół, przełożyłam polewą i resztę polewy posmarowałam wierzch)wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 190 stopni ok. 40-45min ( do suchego patyczka). Polewa: Serek topiony rozpuścić z masłem, dodac cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać. Polewę wylać na letnie ciasto, wyrównać. Wierzch udekorować orzechami. Smacznego :-) Przepis pochodzi z bloga Śladami Słodkiej Babeczki z moimi zmianami.