Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z malinami to dokładnie to, czego potrzebujesz do popołudniowej herbaty – słodki smak, wilgotne wnętrze i obłędny zapach malin. Do przygotowania ciasta możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców, chociaż sprawdzi się także konfitura. Smak podkreśli odrobina cytryny.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 315
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 615
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 315
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 615
Składniki
Foremkę keksówkę wysmaruj masłem lub oliwą i wysyp bułką tartą. Możesz użyć także papieru do pieczenia.
Wszystkie składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego wyjmij je wcześniej z lodówki. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Maliny obtocz w mące ziemniaczanej. W dużej misce utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym lub ekstraktem. Po czym dodaj jajka, sok z cytryny oraz otartą skórkę. Połącz wszystko na gładki krem.
Następnie naprzemiennie dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia i maślankę, zaczynając i kończąc na mącznej mieszance. Wyłącz mikser, wsyp do ciasta maliny i delikatnie wymieszaj łyżką. Wyłóż ciasto do foremki, wyrównaj i włóż do pieca nagrzanego do 180°C i piecz 50-60 minut. Ciasto możesz także upiec w podłużnym prodiżu.
Ciasto wystudź, wyjmij z foremki, oprósz cukrem pudrem i udekoruj malinami.