Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodkie, ekspresowe, małe co nieco. dla wielbicieli kajmaku i nie tylko
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 118
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 257
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Mąkę należy przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodą. W drugiej misce utrzeć masło, cukier, cukier waniliowy i sól do uzyskania puszystej masy. Następnie powoli dodać masę kajmakową i miksować przez ok. minutę. Dodać powoli jajka i olej. Nastepnie dodawać suche składniki naprzemiennie z maślanką, do momentu połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i przełożyć do każdej ciasto. Piec w temp. 180 C przez 15-20 min, do złotego koloru babeczek. Krem: Miękkie masło miksować przez ok. 2-3 min. do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Powoli po jednej łyżce dodawać masę kajmakową, następnie sól. (Im więcej masy kajmakowej dodamy, tym krem będzie słodszy i gęstszy). Krem nakładamy na całkowicie ostudzone babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.
Babeczki przechowywac w lodówce.
Smacznego :-)