Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe połączenie składników i wyszło super ciacho. Uświetni każdą imprezę!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7770
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7770
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Do ubitych białek dodajemy pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy wykładamy na foremkę 25/36 i pieczemy do 309 minut w 180 stopniach. Biszkopt ciemny: Przygotowujemy go tak samo jak biszkopt jasny. Masa śmietankowa: Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i gdy zacznie tężeć dodajemy ją do ubitej śmietany. Chwilkę miksujemy. Krówka: Masło ucieramy i stopniowo dodajemy masę krówkową i alkohol. Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny- połowa krówki- wafle ryżowe- krówka- jasny biszkopt- masa śmietankowa