Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na długie pieczenie lub duszenie mięsa? Ten przepis na pierś z kaczki na szybko na pewno Ci się spodoba. To tylko kilka aromatycznych składników oprócz samego mięsa, które na pewno masz w domu. Przygotuj to danie na ciepłą kolację albo obiad.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Składniki
Piersi z kaczki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W małej miseczce wymieszaj składniki na marynatę. Każdy płat mięsa posól i popieprz z jednej i z drugiej strony. Delikatnie natnij od strony skórki, najlepiej uzyskując kształt szachownicy. Następnie natrzyj mieszanką aromatycznych składników.
Tak przygotowane piersi z kaczki możesz odstawić na chwilę lub zamarynować dzień wcześniej. Wtedy pozostanie Ci tylko usmażyć mięso.
Na suchej i zimnej patelni ułóż piersi z kaczki tłustą stroną do dołu. Wraz ze wzrostem temperatury, tłuszcz powinien zacząć się wytapiać. Poczekaj, aż dobrze się zarumieni.
Przełóż pierś z kaczki na drugą stronę i smaż jeszcze przez 4-6 minut. Tak przygotowane mięso odstaw na kilka minut, aby odpoczęło. Następnie możesz je pokroić w grubsze lub cieńsze plastry. Mięso możesz udekorować skórką pomarańczową, świeżym rozmarynem albo podać z żurawiną.