Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto nie tylko dla miłośników kokosu. Ciasto jest na herbatnikach a dodatek orzechów w miodzie czyni je wyjątkowym.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 43
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2255
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 257
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1593
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 43
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2255
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 257
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1593
Składniki
Forma 29 X 19 cm. 1 szklankę mleka wymieszaj z żółtkami i obiema mąkami. Resztę mleka ugotuj z cukrem, dodaj masę budyniową, zmniejsz ogień , chwilę gotuj, mieszając. Wystudź, często mieszając aby nie powstał kożuch. Miękkie masło utrzyj mikserem, dodając porcjami chłodny budyń i wiórki kokosowe. Spód blachy wyłóż papierem, rozłóż warstwę herbatników, nałóż krem kokosowy, warstwę posiekanych orzechów w miodzie i znowu warstwę kremu. Potem rozłóż drugą warstwę herbatników, przykryj kremem, wierzch posyp drobno pokruszonymi herbatnikami. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.