Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek na twardo to sposób na szybkie danie obiadowe. Przepis też może się przydać, kiedy zostaną ci ugotowane jajka ze śniadania.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Cebulę posiekaj drobno. Na odrobinie oleju zeszklij ją. Szczypiorek drobno posiekaj.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie każde z nich obierz. Przełóż do miski i dokładnie rozdrobnij z pomocą widelca. Wbij surowe jajko, wsyp bułkę tartą, usmażoną cebulę i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby powstała jednolita masa.
Uformuj kotlety i obtocz w bułce tartej. Smaż na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony. Powinny zrobić się złoto-brązowe.
Kotlety z jajek na twardo możesz podawać z marchewką z groszkiem, sosem musztardowym czy śmietaną kwaśną.