Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogródek zasypany fiołkami, dlatego proponuję zrobić fioletowy cukier puder z fiołkami.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Składniki
Fiołki z ogródka należy opłukać i osuszyć, potem oberwać same płatki, resztę odłożyć. Płatki fiołków z cukrem mielimy w młynku do kawy. Taki cukier dobrze wysuszyć i możemy przetrzymywać kilka dni w słoiczku. Jak przesuszymy go w piekarniku w 50 -60 C przez kilkadziesiąt minut, możemy przechowywać dłużej.