Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 117
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 117
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Boczek (podgardle) i wątróbki ugotować. Ostudzić. Mięso, warzywa i surową cebulę zmielić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i majerankiem.Wymieszać. Dodać surowe jajka i wodę gazowaną i ponownie wymieszać.
Foremki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć pasztet. Piekę w keksówkach. Do dużej blachy wlać wodę a następnie wstawić keksówki. Piec w temp. 200C przez około 1,5 godz. Czy pasztet jest już gotowy sprawdzamy patyczkiem.
Z podanej ilości wychodzą 3 keksówki pasztetu.