
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
14 lipca 2011
Czy zna ktoś przepis na cukinię a"la ananas ale nie z aromatem ananasowym tylko z pomarańczowym? Mam taki przepis tylko nie jest podane ile tego aromatu.Pisze tylko żeby nie za dużo...:)
15 lipca 2011
Podam dokładny przepis na cukinię a'la ananas, który mam już kilka lat z Polsatowskiego programu "Domowa Kawiarenka".
Cukinię obrać, pokroić w równe kosteczki, lub wydrążyć kulki specjalną łyżeczką, zalać na noc 1,5 l wody z sokiem
cytrynowym. Następnie zlać wodę z cukinii, dodać 1 kg cukru i cukier waniliowy. Zagotować i zalać w słoikach cukinię.
Pasteryzować.Pozdrawiam.
17 lipca 2011
Tak, cukinia musi być obrana ze skórki /powinna być młoda/. Wykorzystuje się tak przyrządzoną cukinię do ciast i deserów. Pozdrawiam.
Na skróty