Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone cytryny to tradycyjny składnik kuchni marokańskiej. Ich intensywny aromat i smak pasuje nie tylko do tagine. Można je dodać do sałatki, do dressingu, do mięsnego lub rybnego gulaszu, do duszonych warzyw czy sera.....
Polecam.
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 683
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2179
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1484
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 115
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 683
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2179
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1484
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować, osuszyć. Dziesięć z nich naciąć na krzyż do 3/4 głębokości. W nacięcia wsypać po łyżeczce soli.
Tak przygotowane cytryny układać ciasno w słoikach, dodać po kawałku kory cynamonu i gwiazdkę anyżu.
Z pozostałych owoców wycisnąć sok, zalać cytryny w słoikach. Gdyby soku było za mało, dopełnić słoiki przegotowaną wodą.
Słoiki szczelnie zamknąć, odstawić do kiszenia na przynajmniej cztery tygodnie.