Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto wypełnione wyrazistym szpinakowo-serowym farszem to doskonała propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny. Przypadną do gustu nawet zadeklarowanym mięsożercom. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11231
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 273
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11231
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 273
Składniki
Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy.
Mrożony szpinak przekładamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy przez kilka minut. Następnie przekładamy do miski z twarogiem. Wszystko razem mieszamy.
Do drugiej miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, olej, odrobinę soli i ciepłą wodę. Ciasto wyrabiamy dłońmi, następnie rozwałkowujemy na placek o grubości około 3 mm i kroimy na małe kwadraciki.
Na środek każdego kwadracika nakładamy farsz. Zlepiamy brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wrzącej wodzie przez około minutę od wypłynięcia. Podajemy na ciepło polane masłem.