Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziołowa marynata do kurczaka potrafi wydobyć z tego mięsa całą kompozycję i symfonię smaku. Idealne pasujący do drobiu rozmaryn w połączeniu z naszą rodzimą natką pietruszki sprawiają, że całość ma wyrazisty i intensywny, ziołowy smak. Dodatek chili przełamuje ten smak nutką ostrości. Miód z kolei nie tylko nadaje delikatnie wyczuwalnej słodyczy, ale także odpowiada za przepyszną i chrupiącą skórkę. W tej marynacie można się zakochać od pierwszego spróbowania.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
W miseczce połącz ze sobą oliwę, miód i sok z cytryny na jednolitą masę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz chili. Dokładnie wszystko wymieszaj. Dołóż pozostałe przyprawy. Po wymieszaniu zostaw marynatę na ok. 15 minut w chłodnym miejscu, by smaki się połączyły.
Ziołową marynatę do kurczaka dobrze jest stosować do udek czy piersi, które trafią do piekarnika. Uważaj na mięso w trakcie grillowania czy smażenia, by świeże zioła zbyt szybko się nie spaliły.