Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niskokaloryczne, błyskawiczne przygotowanie, bardzo łatwa do wykonania Idealne dla zabieganych, dbających o linię kobiet
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
W garnku lub na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju. Brokuł dzielimy na cząstki i wrzucamy na gorący olej. Przykrywamy garnek. W tym czasie kroimy cebulę na plasterki i dorzucamy do garnka. Następnie pomidory i seler pokrojony na kawałki. Całość 3-4 min. dusimy doprawiając solą, pieprzem i tymiankiem. Ja dodaję też pieprz ziołowy a na końcu łyżeczkę masła.
czas przygotowania max 10 min.
Można podać z kurczakiem i/lub z ryżem wtedy będzie pełne ciepłe danie