Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne ciasto na pierogi? Koniecznie wypróbuj ten sprawdzony i bardzo łatwy przepis na ciasto na pierogi na śmietanie. Dzięki śmietanie ciasto na pierogi będzie miękkie i elastyczne.
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 2579
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 264
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 26
Szybka prosta sałatka na kolację lub do pracy
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 2579
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 264
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 26
Składniki
Przesiej mąkę na stolnicę. W mące na środku zrób dołek i wbij w niego jajka. Do mąki z jajkami dodaj śmietanę, olej i sól. Mieszając ciasto, powoli i stopniowo dodawaj wodę. Wyrobione ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Odstaw pod przykryciem na kwadrans.
Ciasto podziel na 4 części. Jedną z nich cienko rozwałkuj, pozostałe części zostaw pod przykryciem. Z rozwałkowanej części ciasta wycinaj kółka. Na środek kółka nałóż nadzienie i sklejaj. Z kolejnymi częściami ciasta zrób tak samo.