Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio za zadanie było mi zrobić coś co nie zawiera laktozy i glutenu a jednocześnie jest słodkim deserem. Łatwo nie było ale się udało.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Do miseczki wkładamy banana i dokładnie rozgniatamy go widelcem. Następnie dodajemy płatki owsiane, słonecznik, wiórki kokosowe i wszystko mieszamy. Dodajemy syrop klonowy oraz cukier i mąkę kukurydzianą. Mieszamy. Lekko wilgotnymi rękoma lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszamy w rękach układając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 min w temperaturze 180 stopni. Najlepiej je obserwować i kiedy lekko zaczną się rumienić wyłączamy piekarnik.