Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszny krem budyniowy, którym można przełożyć tort, napełnić kruche babeczki, itp.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 302
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 302
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 166
Polecam.
Odsłon: 271
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 87
Składniki
300 ml mleka wlać do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do drugiej części mleka, czyli 200 ml, dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka i dokładnie wymieszać, aby pozbyć się grudek. Do gotującego mleka wlać przygotowaną mieszankę. Gotować kilka minut cały czas mieszając, aż zacznie gęstnieć. Ugotowany budyń nakryć folią (tak, aby dotykała jego powierzchni) i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Masło utrzeć. Następnie, po łyżce, dodawać zimny budyń i cały czas miksować. Po dodaniu całego budyniu krem jest gotowy.