Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki to jedne z najsmaczniejszych krajowych owoców. Znakomicie sprawdzają się w ciastach, naleśnikach, jako baza do konfitur czy sosów. Nic jednak nie może się równać ze smakiem świeżej, jędrnej truskawki, ewentualnie z odrobiną śmietany. W dodatku truskawkowe pucharki można przygotować w ciągu kilku minut… chyba, że chcesz dodać do nich słodki akcent, np. w postaci mini biszkopcików domowej roboty. Takie ciasteczka kupisz w markecie, ale będą o wiele zdrowsze i pyszniejsze, jeśli upieczesz je samodzielnie. To bardzo proste zadanie! Zrób od razu większą ilość biszkopcików – przydadzą się do kolejnego deseru.
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 19
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24200
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 838
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 19
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24200
Składniki
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Cukier musi całkowicie rozpuścić się w jajkach. Wymieszaj ze sobą obie mąki i przesiej przez sitko do naczynia z jajkami. Wymieszaj szpatułka na jednolitą masę. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego.
Wyłóż blachę piekarnika papierem do pieczenia. Wyciskaj na niego z rękawa niewielkie kleksy ciasta. Zachowaj pomiędzy nimi spore odstępy (minimum 2 cm). Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 10 minut – aż biszkopciki urosną i zyskają złocisty kolor.
Truskami umyj, usuń z nich szypułki. Pokrój owoce na mniejsze kawałki. Dobrze schłodzoną śmietanę ubij „na sztywno”. Pod koniec ubijania dodaj cukier.