Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio odnalazłam wśród ubiegłorocznych przetworów kilka słoiczków marynowanych pieczarek. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, a ponieważ zbliżał się czas śniadania powstała ta oto sałatka :)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 80
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 39
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 80
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 39
Składniki
Marynowane pieczarki (miałam średniej wielkości słoiczek - ok. 20 szt. - ale dajcie tyle, by podeszło pod Wasz smak :) ) kroimy w cienkie plasterki, kawałki marynowanej papryki czerwonej i ugotowane na twardo jajka w paseczki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i ketchup - doprawiamy solą i pieprzem.