Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie jest stosunkowo szybkie. Ciasto bardzo smaczne i zjada się je bez wyrzutów sumienia.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32504
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 423
Składniki
Ubić białka na sztywno mikserem. Dodać do nich żółtka, cukier i cukier waniliowy i nadal ubijać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Średnica tortownicy 22 cm. Na wierzch cienkie plasterki jabłek. Piec w nagrzanym piekarniku 45-50 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.