Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, łatwe w przygotowaniu, dietetyczne, zdrowe, pożywne
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 900
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 900
Składniki
do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę (nie używamy żadnej oliwy czy innego tłuszczu), natychmiast wrzucamy uformowane w drobne kuleczki mięso mielone. Przyprawiamy ziołami, papryką ostrą i vegettą.
Kiedy mięso się przysmaży, dodajemy fasolę szparagową i liść laurowy, podlewamy niewielką ilością wody. Kiedy fasola zmięknie dodajemy obraną i pokrojoną paprykę i pomidory w puszcze, jeszcze chwilę dusimy potrawę pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Jeśli lubimy ryż, makaron, ziemniaki, kaszę też dobrze smakuje.