Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka, a zarazem sycąca zupa z pulpetami. Prosta w przygotowaniu, a i niedroga. Przepis na tę potrawę pochodzi z gazety "Przepisy czytelników" przesłany przez Pana Mariusza Kosmala. Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam tę gazetę można tam znaleźć wiele fantastyczny przepisów z różnych regionów Polski, a co dla mnie najważniejsze sprawdzonych.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 93
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 276
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 324
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 93
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5096
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32706
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 357
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 276
Składniki
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz mąką.
Z gotowej masy formujemy niewielki kulki.
Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, brokuła dzielimy na różyczki i wrzucały do garnka razem z marchewką i kasza jaglaną. Zawartość garnka zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 5 minut. Następnie do wywaru warzywnego wrzucamy pulpety. Całość gotujemy około 30 minut na wolnym ogniu. Na końcu zupę doprawiamy sola i pieprzem Smacznego !!!