Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka sałatka, którą możesz zabrać ze sobą do szkoły czy pracy. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Kaszę bulgur przełóż do miski, dodaj szczyptę soli i zalej wrzątkiem (woda powinna sięgać nieco powyżej kaszy). Przykryj i odstaw na 15 minut. W tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę.
Zielony groszek zbalnszuj (wrzuć do wrzątku na kilka minut, następnie odcedź i przelej zimną wodą).
Cebulę, ogórka, paprykę i pokrój pokrój w kostkę.
Bakłażana podziel na grubsze plastry. Każdy z nich posól i odstaw a kilkanaście minut. Następnie dokładnie osusz. Tak przygotowane wrzuć na patelnię grillową i smaż do momentu, aż będą rumiane.
Do miski wsyp gotową kaszę bulgur, dodaj wszystkie warzywa i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku, polej oliwą. Na sam koniec posyp natką pietruszki.