Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
Filety rozciąć na pół, nie przecinając do końca, tak, aby uzyskać jak największe płaty. Każdy lekko rozbić. Posmarować twarogiem utartym ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.
Na warstwie serka ułożyć plastry szynki. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub owiązać nicią. Obsmażyć na oliwie. Wyjąć, trzymać w cieple.
Na patelnię włożyć posiekaną cebulę z czosnkiem i paprykę pokrojoną w kostkę. Przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podsmażyć mieszając.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory (obrane ze skóry). Na wierzchu ułożyć roladki i gałązki rozmarynu. Podlać wodą i dusić pod przykrycim 30 min.