Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wafle kakaowe z masą z mleka w proszku
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Do garnka wsypujemy cukier, kakao, dodajemy masło oraz masło. Całość podgrzewamy tak aby wszystkie składniki się rozpuściły. Masa nie musi się zagotować. Odstawiamy na około 10 minut. Wsypujemy do garnka partiami mleko w proszku i energicznie mieszamy. Gotową masę przekładam po równo na 4 wafle. Rozsmarowuje i układam piętrowo. Na koniec przyciskam waflem bez masy. Całość zawijam w folię spożywczą dociskam deską do krojenia oraz dodatkowo ciężkim przedmiotem np. książką, Odstawiamy na minimum godzinę tak aby wafle ładnie się skleiły. Na koniec kroimy na mniejsze kawałki, Smacznego!