Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab na ciepło. To pyszne danie które każdy pokocha. Zrobiłam go nieco inaczej bo wszystkie składniki zapiekałam razem z ciastem. Przypomina nieco Calzone. Wyszedł super i będę go robić częściej.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 374
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 774
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 374
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 774
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy cukier. Odstawiamy na ok. 5 minut. Do miski wsypujemy zaczyn, mąkę, sól i oliwę a następnie wyrabiamy dokładnie ciasto i odstawiamy na 30 minut. Mięso kroję na większe kawałki i wkładam do miski. Dokładnie przyprawiam i mieszam z mięsem. Odstawiam na jakiś czas. Po tym czasie mięso zawijam w folię spożywczą bardzo dokładnie i szczelnie i zamrażam. Gdy chcę zrobić kebab lub zapiekankę wyciągam i od razu dokładnie kroję. Resztę mięsa odkładam ponownie do zamrażarki. Mięso które pociełam odmrażam i smażę na oleju. Można dodać jeszcze przyprawy.
Z ciasta formuję 4 kółka. Pomagałam sobie talerzem deserowym. Na 2 kawałki ciasta układam składniki.
Przykrywam dokładnie drugim kawałkiem ciasta i mocno doklejam. Smaruję jajkiem i sezamem. Piekę ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oglądnij film video by zobaczyć jak dokładnie to robię,