Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie gruszki i niebieskiego sera pleśniowego to duet idealny. A gdy jeszcze owoce przypieczemy na grillu i dołożymy do tego orzechy włoskie, sukces kulinarny gwarantowany. Grillowane gruszki będą hitem każdego grilla.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 251
Polecam.
Odsłon: 738
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36251
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 251
Polecam.
Odsłon: 738
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36251
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 411
Składniki
Gruszki przekrój na pół, wydrąż łyżeczką nasiona. Kolendrę pokrój na drobno i wymieszaj z oliwą. Gruszki posmaruj oliwą z obu stron i grilluj po 2 minuty z każdej strony.
Zdejmij gruszki z grilla. Do wydrążonych dziurek dodaj po łyżeczce dżemu z żurawiny i pokrusz ser pleśniowy. Wierzch posyp pokrojonymi na drobno orzechami wołoskimi i skrop sokiem z cytryny.
Tak przygotowane gruszki grilluj kolejne 3-4 minuty, już tylko z jednej strony.