Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta niesamowita sałatka o bogatym smaku z pewnością zrobi furorę nawet na przyjęciu. Możesz ją jednak zrobić bez okazji i cieszyć się pyszną sałatką na drugie śniadanie. Połączenie niecodziennych składników spotyka się na jednym talerzu przy akompaniamencie majonezowego sosu. Jest przyjemna słodycz i soczystość ananasów z puszki i ziaren kukurydzy, wyraźna słoność oliwek i oczywiście przyjemny smak szynki! Wypróbuj koniecznie!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13159
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 105
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22688
Smak wiosny!
Odsłon: 391
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 341
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13159
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 105
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22688
Smak wiosny!
Odsłon: 391
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 341
Składniki
Odsącz ananasa, oliwki i kukurydzę na sicie. Następnie pokrój owoc w drobną kostkę, a oliwki w plasterki lub ćwiartki. Umyj i osusz pietruszkę następnie drobno przesiekaj. Szynkę pokrój w kostkę, po czym wrzuć do dużej miski. Dodaj odsączone kawałki ananasa i oliwek oraz kukurydzę. Dołóż posiekaną natkę.
W szklance pomieszaj majonez ze śmietaną lub jogurtem i energicznie ubij widelcem na gładki dressing. Polej sosem sałatkę i dokładnie wymieszaj. Obficie posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i wymieszaj jeszcze raz. Spróbuj, a w razie potrzeby dodaj też sól. Sałatkę wstaw do lodówki na 20 minut i podawaj schłodzoną. Najlepiej z kromką świeżego pieczywa. Sałatka najlepiej smakuje w dniu wykonania, ale przechowywana w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku może spędzić tam dwa dni.